След началото на военния конфликт в Украйна е повишена степента на

...
След началото на военния конфликт в Украйна е повишена степента на
Коментари Харесай

Засилена е защитата на АЕЦ Козлодуй и газохранилището в Чирен

След началото на военния спор в Украйна е нараснала степента на защита на стратегическите обекти в област Враца. Сред тях са АЕЦ " Козлодуй " и газохранилището в Чирен, заяви БНР.

Директорът на ОДМВР Цветко Нинов сподели, че охранителните структури са снабдени с в допълнение съоръжение и е разширен охраняваният периметър и увери, че е обезпечена добра отбрана на атомната централа.

Служители на Министерство на вътрешните работи са поели под защита и другите стратегически обекти във Врачанска област, които са свързани с националната сигурност.

Националните обекти, част от сериозната инфраструктура, измежду които АЕЦ " Козлодуй ", са със засилена защита. Това увери в коридорите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

Има работни групи в Министерския съвет, които извършват пълен обзор на запаса ни. Кирил Петков акцентира, че не има вяра, че има заплаха за българското население към този миг и добави, че тази рецесия по този начин или другояче би трябвало да се употребява, с цел да вкараме цялата система в подготвеност, цитира Българска телеграфна агенция.

На въпрос какво е положението с боеприпасите, Петков установи, че има големи дефицити. Той разяснява, че инвестицията в защита е била частична, несвързана - примерно купуват се бойни машини, само че няма радиопредаватели, по какъв начин тези бойни машини могат да се координират.

Оттук нататък не може да се влага по този метод, би трябвало да се окомплектоват действително военните сили, тъй че да могат да бъдат ефикасни, добави Кирил Петков.

Премиерът разяснява, че през днешния ден са били отворени вратите на българското посолство в Украйна за хората, които са били пред оградата. Показахме, че България е съпричастна, уточни той.

Има доста сериозен брой украински жители, които желаят да дойдат в България, към две хиляди души, хора от ИТ бранша, добави Кирил Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР